HANNA MARIE K

Hitta snygga bloggbilder – gratis!

Ursprungligen publicerat på hannamariefiddeli.blogg.se i mars 2018.

Alla som bloggar vet nog att en ibland vill ha en riktig snygg bild i sitt inlägg, men har inte orken eller talangen att ta egna bilder. Ett alternativ är ju bara att helt random googla fram vad en behöver. Ett bättre och smartare alternativ är att använda sig av bilder som en vet är okej att använda gratis och inte kräver fotografens tillåtelse. På så sätt respekterar du upphovsrätten och slipper få en arg fotograf efter dig (eller en faktura…).

Det finns många sidor som samlar bilder som är okej att använda som bloggar, och jag tänkte lista de jag använder mest frekvent. Eftersom bilderna taggas när de laddas upp kan du använda dig av sökord för att hitta dem. Bilderna nedan hittade jag genom att söka på ”blog” på de olika sidorna.

Unsplash

Min favoritsida! Stort urval, fantastisk kvalité och du kan registrera dig på sidan för att göra ”collections” (det vill säga göra typ album med bilder du gillar), följa andra användare och ladda upp egna bilder som andra får använda gratis.

Pexels

Näst bäst! Bra urval och bra kvalitet, men inte lika mycket community-känsla.’

Stocksnap

Liknar Pexels, men inte riktigt lika stort urval. Jag använder mest Stocksnap i de sällsynta fall då jag inte hittar vad jag vill ha på Unsplash och Pexels.

Bonus: Old New Stock

En sida som samlar vintagebilder från publika arkiv. Den här fantastiska bilden hittade jag genom att söka på ”woman”.

3 thoughts on “Hitta snygga bloggbilder – gratis!

 1. Hej !
  Undrar lite om de sidor du rekommenderade för snygga bloggbilder !
  Kan man “bara” använda dem till bloggar eller kan man skriva ut dem och ha dem som
  “fotokonst” (för eget bruk)? Är det tillåtet och är bilderna i hög upplösning ?
  Tacksam för svar om du vet hur det ligger till 🙂

  1. Om du kikar in sidorna så har de nog mer detaljerade regler, men så länge du inte planerar att använde dem för kommersiellt bruk tror jag att det är ok. Bilderna är hyfsat högupplösta men det är ju liksom inga RAW-format utan jpeg eller jpg. Brukar ligga på runt 3000-4000px!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *