HANNA MARIE K

Vill du vinna ett presentkort på Bokus?

Hur firar jag lanseringen av min nya hemsida och blogg? Med en tävling för er som hittat hit såklart!

Vill du vinna 200 kronor att shoppa loss på Bokus.com för? Såklart du vill! Allt du behöver göra är att kommentera på det här inlägget och svara på två frågor:

 • Vilken bok tycker du att alla borde läsa minst en gång?
 • Varför just den boken?

Tävlingen öppnar nu och pågår till och med onsdag 18 april klockan 15:00. Därefter väljer jag vinnaren utifrån bästa motivering, annonserar resultatet och mejlar presentkortet till vinnaren. Kom ihåg att ange din mejl när du kommenterar så att jag vet var jag ska skicka presentkortet!

Lycka till!

TÄVLINGEN ÄR NU AVSLUTAD!

7 thoughts on “Vill du vinna ett presentkort på Bokus?

 1. Boken alla borde läsa är ”Ishmael” av Daniel Quinn. Anledningen är att den pratar om något vi alla vet men få av oss lyckats sätta ord på. Den förändrar en på djupet: om inte annat ser man på människans historia på ett annat sätt än man gjorde innan. För mig finns det ett tydligt före och efter jag läste Ishmael. Jag tänker annorlunda nu, och den processen fortsätter. Det är svårt att beskriva vad boken faktiskt handlar om, men jag kan inte rekommendera den nog.

 2. Jättesvår fråga ju! Jag tycker dock alla borde unna sig att läsa The Accursed/De fördömda av Joyce Carol Oates. Typ den enda boken som fått mig att svettas av obehag (pga svinläskig) och sucka av vällust (pga oerhört vackert språk) samtidigt, haha.

 3. Jag tycker alla borde läsa Stickis igelkotten och den nerskräpade skogen. Det är en barnbok på rim som handlar om att vi ska vara rädda om vår natur. Jag tycket såklart att alla ska läsa den för att jag har skrivit den, men jag skrev den för att om en enda person låter bli att skräpa ner i naturen pga boken så var det värt att skriva den. Jag ser så mycket skräp när jag är ute och går (som jag plockar upp) Det är sorgligt. Ännu sorgligare är att hur mycket jag än plockar får jag aldrig med mig allt själv, vi måste hjälpas åt. annanordin@outlook.com

 4. Jag tror nog ändå jag skulle säga Vända Hem av Yaa Gyasi. Det är ju förvisso en nysläppt bok så det kanske är lite väl vågat att börja dra i för stora växlar men den berättartekniken och de livsöden som man möter i Vända Hem är så fantastiska. Det är så välskrivet, genomtänkt och känns verkligen viktigt och lockande på många sätt. Generationsromanen i sin bästa bästa form.

 5. Jag skiter i att det är fejk det är för jävligt ändå av Jack Werner. Ironiskt nog har jag inte läst den men jag misstänker ju att folk i allmänhet skulle må bra av att lära sig lite källkritik…

 6. Jag tycker alla ska läsa ungdomsromanen ”Agnes Cecilia – en sällsam historia”, av Maria Gripe. För att den är vacker, mystisk, lite lagom läskig och tål att läsas om. Jag tror alla behöver läsa historier emellanåt som vidgar synen på verkligheten för att inte riskera bli trångsynta! En sån historia är Agnes Cecilia för mig.

 7. Oj, vad svårt att välja! Om jag ska välja en (helt spontant efter titt i min egen bokhylla) blir det ”Äta djur” av Jonathan Safran Foer. Detta för att jag aldrig upphör över folks oförmåga att reflektera och tänka efter. Hur blir billig mat så billig?
  Detta går att föra över på annat också: Hur blir den billiga tröjan nästan gratis? Vem betalar det verkliga priset?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *